Η Betsson σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη διοργάνωσε μια γιορτή προσφοράς, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο της γης, ένα αστικό πάρκο 25 στρεμμάτων, την Κυριακή 16 Ιουνίου στην περιοχή του Ίλιον.

Οι εργαζόμενοι της Betsson συγκεντρώθηκαν για να μαγειρέψουν όλοι μαζί μερίδες φαγητού, οι οποίες στη συνέχεια διανεμήθηκαν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων του πρώην Στρατοπέδου Καποτά, καλύπτοντας τις ανάγκες για γεύματα συνανθρώπων μας που βιώνουν μόνιμη επισιτιστική κρίση.

Μαζί με την προετοιμασία και την παρασκευή του φαγητού αναβίωσαν έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα και η ανταποδοτικότητα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν προήλθαν από τον βιολογικό λαχανόκηπο του πάρκου, με τα εποχιακά φυτά και τις τοπικές παραδοσιακές ποικιλίες. Ο λαχανόκηπος και ο κήπος βιοποικιλότητας αποτελούν κεντρικά σημεία αναφοράς του Κέντρου Γης, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και την ομορφιά της φύσης.

Η ομάδα της Betsson, παράλληλα με τη συλλογική κουζίνα, συμμετείχε ενεργά στο εργαστήριο κομποστοποίησης, όπου μαζί με γεωπόνους, έμαθαν την παρασκευή βιολογικού λιπάσματος, ψηλαφώντας την οργανική ύλη και κατανοώντας τη σημασία της για έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Η εκδήλωση, που συνδύασε την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία, ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στους Στάβλους των Αλόγων και στους αμπελώνες του Κέντρου της  Γης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ιδιαίτερα κρασιά και να επισκεφθούν τον Πύργο Βασιλίσσης, ένα πρωτοποριακό δημιούργημα που έχει μετατραπεί σε μουσείο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ιστορικής αναδρομής.

H πρωτοβουλία αυτή της Betsson αναδεικνύει τη δέσμευση για την προώθηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής, επανασυνδέοντας τον άνθρωπο με τη φύση και προτάσσοντας την κοινωνική συμπερίληψη.