Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στον αγώνα της ΑΕΚ BETSSON BC με τον ΠΑΟΚ, το Betsson Foundation μαζί με την ΑΕΚ BETSSON BC και τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την έμφυλη βία, «Όταν μιλάς, δεν είσαι ποτέ μόνη!».

To Betsson Foundation μαζί με την AEK BETSSON BC κάλεσαν τους φίλους και τις φίλες της ομάδας να γίνουν μέρος της προσπάθειας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, στηρίζοντας τη δράση «Καμία Μόνη» του Σ.Ε.Γ.Ε., μέσω δωρεάς στο betssondonates.gr.

Προς τιμή των γυναικών, η είσοδος ήταν δωρεάν για όλες ενώ σχολεία, ιδρύματα και ακαδημίες έδωσαν το παρόν και το γήπεδο γέμισε χρώμα από ροζ μπαλόνια με το μήνυμα «Καμία Μόνη».

Παράλληλα, η ομάδα πόλο γυναικών, Άλιμος Ν.Α.Σ. Betsson, μέσω δωρεάς της, στήριξε τη δράση για τον αγώνα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών.

Από την μεριά της, η Υπεύθυνη Χορηγιών και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Betsson, κα. Λυδία Λιασκόβσκα, δήλωσε:

«Με αφορμή την σημερινή ημέρα που είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το Betsson Foundation μαζί με την ΑΕΚ BETSSON BC  στηρίζουν την δράση του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών της Ελλάδας το «καμία μόνη» με σκοπό την ενθάρρυνση των γυναικών στο να μιλήσουν σε περίπτωση που έχουν βιώσει την οποιαδήποτε μορφής βία. Η ζωή είναι δική σας και μόνο εσείς καθορίζεται πως θα την ζήσετε. Ζητήστε βοήθεια, μιλήστε, δεν είστε μόνες!»

Ο Εμπορικός Διευθυντής της ΑΕΚ BETSSON BC, κ. Γιάννης Δασκολιάς, τόνισε με τη σειρά του:

«Η ΑΕΚ BETSSON BC μαζί με το Betsson Foundation στηρίζουν υπερήφανα την δράση της «Καμίας Μονή» και υποστηρίζουμε τον Σ.Ε.Γ.Ε. Είναι μια πάγε υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει και επωμίζεται η AEK BETSSON, παραδοσιακά και ιστορικά στεκόμαστε διπλά σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Καμία μόνη λοιπόν!»

Χιλιάδες γυναίκες κακοποιούνται καθημερινά σε όλο τον κόσμο, συγκεκριμένα, 1 στις 3 γυναίκες παγκοσμίως έχει υποστεί βία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χρόνιοι αγώνες έχουν πραγματοποιηθεί με στόχο την αναγνώριση του προβλήματος.

Όταν μιλάς δεν είσαι ποτέ μόνη!

Το βίντεο από την δράση του Betsson Foundation

Λίγα λόγια για το «Καμία Μόνη»

Η δράση #KAMIAMONI είναι μία πρωτοβουλία του Σ.Ε.Γ.Ε. που έχει ως στόχο την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, τις στοχευμένες ενέργειες υποστήριξης σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, τους τρόπους αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών αυτού του φαινομένου αλλά και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων.

Κύριος κορμός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η έμπρακτη βοήθεια μέσα από τη δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης, την οικονομική ενδυνάμωση, την παροχή απευθείας υποστήριξης των θυμάτων και την σύσταση ενός ευρύτερου δικτύου εθελοντών από διάφορες ειδικότητες στους οποίους θα μπορεί η κάθε ενδιαφερόμενη να απευθυνθεί για αναζήτηση βοήθειας.

betssondonates.gr
Για το συγκεκριμένο εγχείρημα, το Betsson Foundation ένωσε τις δυνάμεις του με την Ομάδα Ευφυών Συστημάτων και Τεχνολογίας Λογισμικού (ΙSSEL) του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών που ανήκει στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ την ασφάλεια και ταχύτητα των πληρωμών εγγυάται η Viva Wallet.