Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στο Betsson Hub στη Θεσσαλονίκη η Ημερίδα με θέμα «Έχουν όρια τα όνειρα στον αθλητισμό;» σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Τυφλών Ήφαιστος.

 

Την εκδήλωση άνοιξε ο προπονητής της ομάδας γκόλμπολ του Ηφαιστου, Γιώργος Μαρκόπουλος, μιλώντας για το κοινό όραμα του σωματείου και του Betsson Foundation για την ανάπτυξη του αθλητισμού. Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε ότι η Ημερίδα αποτελεί το έναυσμα για την περεταίρω στήριξη του αθλητισμού των ατόμων με οπτική αναπηρία και των ατόμων με αναπηρίες.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η πρωταγωνίστρια της Ημερίδας και πρωταθλήτρια Ελλάδος στους δρόμους ταχύτητας, Παρασκευή Καρανάτσιου, η οποία μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, τις δυσκολίες και τους προβληματισμούς της για το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού των ατόμων με αναπηρίες.

 

Η Παρασκευή Καρανάτσιου

 

Κλείνοντας την ομιλία της, απηύθυνε κάλεσμα να γίνουμε όλοι μέρος της λύσης, δηλώνοντας ότι «Στον αθλητισμό σημασία δεν έχει αυτό που βλέπεις αλλά αυτό που αισθάνεσαι!».

Στο πλευρό της Παρασκευής βρισκόταν η guide runner και έτερο μισό των επιτυχιών της, Ελευθερία Σκονδριάννη, η οποία μοιράστηκε τους στόχους και τις απαιτήσεις των πολύωρων καθημερινών προπονήσεων.

 

Οι δύο αθλήτριες ήταν καθηλωτικές και υπήρξε θερμή ανταπόκριση από το κοινό.

Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστήριο μήνυμα από τους ανθρώπους του Betsson Foundation, επισφραγίζοντας τη στήριξη της Betsson στις βασικές αρχές και αξίες για την ισότιμη θέση των ΑμεΑ στον αθλητισμό αλλά και την κοινωνία.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Betsson με το Α.Σ.Τ Ήφαιστος, η εταιρία θέλοντας να στηρίξει επιπλέον τους αθλητές πρόσφερε τα προπονητικά μπλουζάκια τους για το διεθνές τουρνουά γκόλμπολ "ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΔΑ".

 

Λίγα λόγια για την Παρασκευή Καρανάτσιου

Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 2000 με ολική τύφλωση. Μετά από δεκάδες  χειρουργικές επεμβάσεις στο εξωτερικό και μεταμόσχευση κερατοειδούς,  το αριστερό της μάτι καταφέρνει σήμερα να αναγνωρίζει χρώματα.

 

Παρότι ο αθλητισμός την ενδιέφερε από μικρή ηλικία ξεκίνησε στίβο στην ηλικία των  19  ετών στον Αθλητικό Σύλλογο για άτομα με οπτική αναπηρία Ήφαιστο, παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από όπου αποφοίτησε το 2022 με κατεύθυνση Ειδική Αγωγή. 

 

Έχει κερδίσει 6 χρυσά μετάλλια στα αγωνίσματα των 100 και 200 μέτρων σε 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Αθλητών/τριών με Αναπηρίες από το 2019 έως σήμερα.