Το Betsson Foundation σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας στήριξε τις γυναίκες ερευνήτριες στον τομέα της επιχειρηματικότητας, πραγματοποιώντας για ακόμη μια φορά το Bootcamp #Her_Research, το οποίο υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση στις 29 και 30 Μαρτίου, στον χώρο του Betsson Hub, στην Θεσσαλονίκη.

 

Στη δράση #Her_Research, που ξεκίνησε το 2022 και τρέχει έως σήμερα, οι συμμετέχουσες παρουσίασαν τις έρευνες τους στην Επιστημονική Επιτροπή, ενώ πραγματοποιήθηκε  και εκπαίδευση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, ανοιχτή προς το κοινό.

Παρά την πρόοδο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, οι ανισότητες λόγω φύλου παραμένουν. Ειδικά στο πεδίο της τεχνολογίας και της επιστήμης, οι γυναίκες συνεχίζουν να είναι λιγότερες συγκριτικά με τους άντρες, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από μετρήσεις ερευνών.

Η βελτίωση της θέσης των γυναικών στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας είναι προτεραιότητα του Betsson Foundation.

 

 

Βασικός στόχος της δράσης #Her_Research είναι η ενδυνάμωση των γυναικών ερευνητριών σε θέματα τεχνογνωσίας, η διευκόλυνση της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, η ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και η ενθάρρυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό χώρο.

Φέτος το #HerResearch επέστρεψε πιο δυνατό από ποτέ σε συνεργασία με 16 Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας και την υποστήριξη: του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας.

 

Την 1η ημέρα του Bootcamp, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Εύρεση ερευνητικών πόρων". Το σεμινάριο εστίασε στην ενίσχυση της τεχνογνωσίας των γυναικών ερευνητριών, την διασφάλιση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση, την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών, καθώς και στη διευκόλυνση της δικτύωσής τους στον επιχειρηματικό χώρο.

 

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η κα. Μαρία - Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και Ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ» η οποία απεύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη σημασία της υποστήριξης των γυναικών σε τομείς όπως η έρευνα και η τεχνολογία.

 

Η δεύτερη ημέρα, εστίασε στην παρουσίαση των ερευνητικών προτάσεων που υπέβαλαν οι γυναίκες ερευνήτριες που προκρίθηκαν στο Bootcamp στην Επιστημονική Επιτροπή του 3ου κύκλου της δράσης, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους επιστήμονες από διάφορα Πανεπιστήμια και ειδικότητες.