Το Betsson Foundation στήριξε για ακόμα μία φορά τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), διοργανώνοντας την εκδήλωση με θέμα: «Αναγνωρίζοντας τον καθημερινό σεξισμό», η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο χώρο του Betsson Hub, στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν μέσα από τις δραστηριότητες και τις συζητήσεις να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό περιβάλλον ώστε να εξερευνηθούν και να αναγνωριστούν οι διαφορετικές μορφές σεξισμού που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην καθημερινή τους ζωή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το βιωματικό σεμινάριο αναγνώρισης καθημερινών σεξιστικών συμπεριφορών, ενώ ύστερα ακολούθησε η ομιλία από την δικηγόρο - ποινικολόγο Αθηνών, κα. Ευθυμία Λάππα, με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το ισχύον νομικό πλαίσιο. 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το εργαστήριο το οποίο αφορούσε την παραγωγή φυτικών καλλυντικών, από την ιδρύτρια της εταιρείας “Bloom”, κα. Βίκη Ζάβαλη, από την οποία συγκεντρώθηκαν χρήματα για όλα τα θύματα της έμφυλης βίας που βρίσκονται υπό την προστασία της πρωτοβουλίας «KamiaMoni».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γυναικών, δίνοντας την ευκαιρία σε όλες τους να μοιραστούν απόψεις, εμπειρίες και ιδέες για τον τρόπο που μπορούν όλοι να συνεισφέρουν στη δημιουργία ενός πιο ισότιμου κόσμου.

Το εγχείρημα αυτό είχε ξεκινήσει στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου, στον αγώνα της ΑΕΚ BETSSON BC με τον ΠΑΟΚ, όταν το Betsson Foundation μαζί με την ΑΕΚ BETSSON BC και τον Σ.Ε.Γ.Ε., έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την έμφυλη βία, «Όταν μιλάς, δεν είσαι ποτέ μόνη!».

Λίγα λόγια για το Betsson Foundation

Το Betsson Foundation είναι ένα καινοτόμο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Betsson. Η αποστολή του είναι να δημιουργήσει μια βιώσιμη και θετική επίδραση στην κοινωνία, υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες που αποβλέπουν στη δημιουργία θετικών και μακροχρόνιων αποτελεσμάτων για την κοινωνία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην υποστήριξη δρώμενων που προάγουν τον αθλητισμό, ενώ στους βασικούς πυλώνες στήριξης του προγράμματος ανήκουν επίσης το Υπεύθυνο Παιχνίδι, o πολιτισμός και η τέχνη, η βιωσιμότητα, η προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και την οικονομία, η δημιουργική οικονομία και η επιχειρηματικότητα.

Λίγα λόγια για το «Καμία Μόνη»

Η δράση #KAMIAMONI είναι μία πρωτοβουλία του Σ.Ε.Γ.Ε. που έχει ως στόχο την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών, τις στοχευμένες ενέργειες υποστήριξης σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, τους τρόπους αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών αυτού του φαινομένου αλλά και την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων.

Κύριος κορμός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί η έμπρακτη βοήθεια μέσα από τη δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης, την οικονομική ενδυνάμωση, την παροχή απευθείας υποστήριξης των θυμάτων και την σύσταση ενός ευρύτερου δικτύου εθελοντών από διάφορες ειδικότητες στους οποίους θα μπορεί η κάθε ενδιαφερόμενη να απευθυνθεί για αναζήτηση βοήθειας.