Το Betsson Foundation και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) στηρίζουν υπερήφανα τον οργανισμό Όραμα Νέων Youthorama που στέκεται δίπλα στους νέους με οπτική αναπηρία. Με στόχο να διαδώσουν τη σημασία της συμπερίληψης στον αθλητισμό και την κοινωνία και με το μήνυμα #Football_Is_Life, αποφάσισαν να στηρίξουν το Youthorama και την καμπάνια "Μία Μπάλα για Όλους" ("A Ball for All"), μέσα από κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Το Youthorama υλοποιεί το όραμά του με την παγκόσμια καμπάνια "Μία μπάλα για όλους", έχοντας δημιουργήσει μια πατενταρισμένη μπάλα, κατάλληλη για άτομα με οπτική αναπηρία. Πρόκειται για την μοναδική μπάλα κατάλληλη για νέους με οπτική αναπηρία, που κουδουνίζει και δωρίζεται αλλά δεν πωλείται. Το Youthorama έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι ειδικές μπάλες θα φθάσουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη, προωθώντας την ισότητα και την πρόσβαση στον αθλητισμό για όλους.

Ο Managing Director της Betsson, κος Θάνος Μαρίνος, ο ιδρυτής του Youthorama, κος Ηλίας Μάστορας και η μικρή Λουκία Κασαμάκη, ένα κορίτσι με οπτική αναπηρία από τη Βέροια, μίλησαν για τη συνεργασία σε ένα κοινό βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=NobESQ921Uk

Το Betsson Foundation στηρίζει το Youthorama, με τον κο Θάνο Μαρίνο, να αναφέρει ότι: «Η Betsson αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή της στην ελληνική κοινωνία μέσω των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί. Το Youthorama έχει ήδη πραγματοποιήσει δράσεις, έχει συνεργαστεί με την UEFA και παράλληλα θα είναι και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Είναι τιμή μας η συνεργασία μαζί του και είμαστε βέβαιοι πως απέκτησε τον υποστηρικτή που χρειάζεται μέσω του Betsson Foundation, για να πραγματοποιήσει τις δράσεις του. Όλοι έχουμε δικαίωμα και πρόσβαση στον αθλητισμό».

Λίγα λόγια για το Youthorama
Το Youthorama ιδρύθηκε το 2003 στη Θεσσαλονίκη από τον Ηλία Μάστορα και έχει ως έδρα τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Αποτελεί μια δυναμική ομάδα που εστιάζει στην ενίσχυση της νεανικής κοινότητας στο τοπικό επίπεδο και υλοποιεί το όραμά του με την παγκόσμια καμπάνια "Μία μπάλα για όλους". Με τη στήριξη της UEFA, μέσω του UEFA Foundation for Children, η καμπάνια έλαβε συνεχή υποστήριξη και αναγνώριση. Με δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα στο ενεργητικό του, το Youthorama έχει αποδείξει πως στηρίζει με κάθε τρόπο τη νεολαία. Τα τελευταία χρόνια, με την εκστρατεία #ABallforAll, έχει επικεντρωθεί στην προώθηση της ένταξης των νέων με λιγότερες ευκαιρίες μέσω του αθλητισμού.

Η ειδική μπάλα που έχει κατασκευάσει έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 213 χώρες, αποδεικνύοντας τη διεθνή επιρροή και την αξία της πρωτοβουλίας. Με πάθος, δέσμευση και διεθνή αναγνώριση, το Youthorama συνεχίζει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ενός κόσμου πιο δίκαιου και πιο προσβάσιμου για όλους.

 Λίγα λόγια για το Betsson Foundation
Το Betsson Foundation αποτελεί το καινοτόμο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Betsson. Έχοντας ως αποστολή να δράσει θετικά προς την κοινωνία, το Betsson Foundation προσδοκά μέσα από τις ενέργειές του να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να είναι ο πυλώνας για κινήσεις που θα αποφέρουν θετικό αντίκτυπο.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη δρώμενων που προάγουν τον αθλητισμό, ενώ επίσης επικεντρώνεται στο Υπεύθυνο Παιχνίδι όπως και στον πολιτισμό, στην τέχνη, στην προώθηση καινοτόμων προσεγγίσεων και νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και στην οικονομία, στην δημιουργική οικονομία και στην επιχειρηματικότητα.